Jákó Község Képviselő-testületeJákó címere A Jákói Önkormányzat célja a településen élők széles körű aktivizálásával, civil szervezetek együttműködésével az intézmények és a gazdasági élet szereplőinek bevonásával az alapvető értékek szintjén az összefogás és az egység megteremtése. Az önkormányzat legfőbb feladata a település fejlődésének segítése, a helyi közszolgáltatások biztosítása, az önkormányzati vagyon megőrzése és gyarapítása; a helyi közösségi gazdálkodás menedzselése, a közakarat érvényesülésének biztosítása, a nyilvánosság megteremtése, a településen belüli és kívüli együttműködés elősegítése; a képviselő-testület működési feltételeinek megteremtése, a képviselő-testület döntéseinek előkészítése, a döntések végrehajtásának megszervezése és ellenőrzése, az önkormányzati intézmények működésének segítése, ellenőrzése.
Ebből a korántsem teljes felsorolásból is látszik, milyen összetett és sokrétű egy önkormányzat munkája.

Jákóban mindezek a feladatok jó szinten megvalósulnak, az önkormányzat biztosítani tudta az intézményei működtetését, támogatta a helyi közösségeket, fejlesztette a települést és kiváló erdélyi testvértelepülés kapcsolattal rendelkezik.
Nekünk, Jákóiaknak, nagyon fontos minden egyes gyermek, aki megszületik. Nagyon kedves kötelességünknek tettünk eleget, amikor óvoda felújításba kezdtünk pályázati pénzek felhasználásával. Nem csak a jogszabályi feltételeknek felelünk meg így, hanem megteremtettük a gyermekek biztonságos játékának, fejlődésének helyszínét, egy helyet, ahol a gyermekeink fejlődése hosszú évekre biztosított.
A képviselő-testület, élén a polgármesterrel nagyon sok fejlesztést álmodott meg, amelyet tettek és döntések is követtek. Ebben a válságos, nehéz időszakban, azonban nem könnyű fejlesztési pénzhez jutni. Szinte kizárólag a pályázati pénzek biztosítanak lehetőséget Jákó fejlesztésére, aminek a megszerzéséhez az önkormányzat mindent elkövet, élén a polgármester asszony eddig is eredményes lobbytevékenységével.

Ez a sok-sok erőfeszítés ezekben a nehéz időkben is meghozta gyümölcsét, jelentősen javította és fogja javítani az itt lakók lehetőségeit, életminőségét.
Van, aki az ötletet adja, van, aki a biztatást, van, aki önkéntes munkát, van, aki pénzt és van, aki koordinálja, összefogja a folyamatot. Így együtt alkotunk valami újat vagy újítunk fel valamit, ami már rászolgált arra.
Nézzünk végig Jákóban és legyünk együtt büszkék közös otthonunkra, amit úgy hívunk:

A mi Jákóunk!


Jákó Község Önkormányzat elérhetőségeiJákó polgármestere:

Horváth AnitaJákó képviselő testület tagjai:

Bodó József képviselő
Fenyvesi Zita képviselő
Toplák Ágnes képviselő
Törő Attila képviselőJegyző: Dr. Mészáros RenátaJákó Község Önkormányzata


7525 Jákó, Kossuth Lajos utca 112.
Email: onkormanyzat@jako.hu

Telefon: 82/820-090Önkormányzat ügyfélfogadási ideje:

Hétfő - Kedd - Szerda - Csütörtök 8.30 - 12.00 és 12.30 - 16.00

Péntek 8.30 - 14.00

 

Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal

Hegedüs Mária Települési ügysegéd ügyfélfogadása

Hétfő: 11:15-12:00

Feladatkör: alanyi ápolási díj, alanyi közgyógyellátás, időskorúak járadéka, egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság, aktív korúak ellátása