Hirdetmény


HIRDETMÉNY

Településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítése tárgyában

Értesítem a Tisztelt lakosságot, illetve Partnereket, hogy Önkormányzatunk megindította a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) rendelet 43/A. § szerinti egyeztetési eljárás ún. előzetes tájékoztatási szakaszát Jákó Község Településképi Arculati Kézikönyve és Településképi rendelete elkészítésére vonatkozóan.

A készülő Településképi Arculati Kézikönyvvel és Településképi rendelettel kapcsolatban Jákó Község Önkormányzatának 9/2017. (VIII.17.) számú Partnerségi Rendelete 1.§ szerinti partnerek az ún. tájékoztatási szakaszban javaslatot, észrevételt tehetnek, valamint véleményt nyilváníthatnak. (A Partnerségi Rendelet megtekinthető a www.jako.hu, illetve a www.njt.hu honlapon.

A véleménynyilvánításra az Önkormányzat lakossági fórumot is szervez:

Időpontja: 2017. november 09 16 óra 30

Helyszín: Művelődési Ház (Jákó Kossuth u 112 . )

Javaslatot, észrevételt tenni a lakossági fórumon szóban, vagy azt követően kizárólag a készülő Településképi Arculati Kézikönyvvel és Településképi rendelettel kapcsolatban a polgármesterhez címzett, írásban benyújtott, szövegszerű, indoklással ellátott véleményben lehet ill. megküldhető a jako@kabelnet.hu, illetve a jegyzo@nagybajom.hu email címre.

Észrevétellel, véleménnyel a Partnerségi Rendelet szerint az alábbi ún. Partnerek élhetnek:Jákó község lakossága,az érdekképviseleti szervek, érintett helyi önkormányzati szervek továbbá a véleményezési eljárásba esetenként meghívott civil- és gazdálkodó szervezetek; vallási közösségek, intézmények és magánszemélyek.

A lakossági fórumhoz kapcsolódó anyag – arculati kézikönyv és településképi rendelet előzetes, tájékoztató változata elérhető a www.jako.hu honlapon illetve az önkormányzat hivatalában Jákó Kossuth u 112

A vélemény nyilvánítás határideje: 2017. november 02 - 2017.november-18 ig.

Javaslatot, észrevételt tenni a megadott véleményezési határidőben kizárólag a készülő Településképi Arculati Kézikönyvvel és a Településképi rendelettel kapcsolatban a polgármesterhez címzett, írásban benyújtott, szövegszerű, indoklással ellátott észrevételben lehet.

Tisztelettel várjuk a közreműködni kívánók véleményét és részvételét!

Jákó , 2017. október 30.

Horváth Anita polgármester

Az előzetes tájékoztatással érintett készülő dokumentumok az alábbiak:

Települési Arculati Kézikönyv (TAK):

A kézikönyv a természeti és épített környezet által meghatározott településképi jellemzők bemutatásának és minőségi formálásának eszköze. Feltárja és ismerteti a kerületen belül jól elkülönülő egyes településrészek arculati jellemzőit és értékeit, és ennek figyelembevételével szöveges és képi megjelenítés formájában javaslatot tesz a településképhez illeszkedő építészeti elemek alkalmazására a szemléletformálás céljával.

LETÖLTÉS ITT!

Településképi rendelet készül(TkR):

Az önkormányzat a településkép védelmét önkormányzati rendeletben biztosíthatja. A településkép védelme a település vagy településrész jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculatának és szerkezetének megőrzését vagy kialakítását jelenti. A településképi rendelet az építési tevékenységgel érintett építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára térhet ki, valamint a településszerkezet, táji környezet, településkarakter vagy egyéb helyi adottság miatti településképi szempontból meghatározó területeket jelölhet ki. Előírásokat fogalmazhat meg a helyi építészeti örökség egyedi és területi védelmére, védetté nyilvánítására és a védettség megszüntetésére, illetve a reklámok, reklámhordozók, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére, alkalmazására és tilalmára vonatkozóan.

LETÖLTÉS ITT!

Megosztás: