Hirdetmény


Pünkösd után ismét intézhetjük az ügyeinket időpontfoglalás nélkül is

 

 

A kormányablakokban és okmányirodákban, valamint a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon május 25-től újra fogadják az időpontfoglalással nem rendelkező ügyfeleket is. A személyes ügyintézés során – a járvány terjedésének megakadályozása érdekében - továbbra is be kell tartani a szükséges óvintézkedéseket. Egyidejűleg megszűnik az Ügyfélkapu azonosítás nélküli online időpontfoglalás lehetősége.

 

A kormányhivatali ügyfélszolgálatokon – kivéve a gépjármű-ügyintézési pontokat – szintén nem kell időpontot foglalni. Az ügyfelek és az ügyintézők egészsége védelme érdekében továbbra is kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, a higiéniás szabályok, valamint a megfelelő védőtávolság (min. 1,5 m) betartása, erre tekintettel – a helyi sajátosságoknak megfelelően - az ügyféltérben várakozók számának korlátozása is elrendelhető.

 

A gördülékeny ügyintézés és a várakozási idő csökkentése érdekében célszerű továbbra is időpontot foglalni – fontos változás, hogy az online időpontfoglaló rendszer használatához - az okmányok cseréjével kapcsolatos ügyek kivételével - ismét szükséges az Ügyfélkapus azonosítás. Természetesen a 0-24/7 ingyenesen hívható 1818-as számon a telefonos időpontfoglaláshoz továbbra sem szükséges regisztráció. A kormányablakkal, okmányirodával nem rendelkező településeken lakók ügyintézését segítik az újból munkába álló Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok.

Megosztás: