Pályázat


Top Plusz

A kedvezményezett neve: Jákó Község Önkormányzata 

A fejlesztés tárgya, célja: Élhető település fejlesztése Jákóban

A szerződött támogatás összege: 99 958 865,- Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.10.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása: 

A fejlesztés a 7525 Jákó, Kossuth Lajos u. 112 szám, 195/3 hrsz-on fekvő, Jákó Község Önkormányzata kizárólagos önkormányzati tulajdonát képező épület fejlesztésére irányul. 

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A Jákó Község Önkormányzata által megvalósításra kerülő projekt célja a település kulturális és művelődési funkcióinak otthont adó épület felújítása, átalakítása. Itt található a település, kultúrterme, amely színpaddal felszerelve ad helyet az ünnepségeknek, rendezvényeknek.

Az épület kívülről leromlott állapotban van, külső homlokzata elavult. Belső helyiségei az elmúlt években csupán karbantartásokon estek át. Sem a bejárat, sem a mosdók nem akadálymentesek, az épület műszaki állapota nem megfelelő, így a TOP_Plusz-1.2.1-21 Élhető települések pályázat nyújtotta lehetőséggel kívánunk ezen változtatni.

Az átalakítást követően az udvari bejárat is akadálymentesen megközelíthető lesz. A belső munkálatok alapján új, akadálymentes vizesblokk kerül kialakításra. Az épület tetőhéjazata kerül lecserélésre, illetve homlokzati hőszigetelés és nyílászáró csere. A kültéren növénytelepítés, térburkolás, utcabútorok elhelyezése valósul meg.

A helyi önkormányzatnak, valamint a település teljes lakosságának, kicsiknek és nagyoknak, időseknek és fiataloknak egyaránt közös érdeke és felelőssége, hogy Jákó a jövőben is még inkább élhető településsé váljon.

Top Plusz

Megosztás: