Jákó Község Önkormányzata


Jákó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete


Polgármester: Horváth Anita

Képviselő testület tagjai:

Koleszár Tibor alpolgármester

Bodó József képviselő

Németh Zsolt képviselő

Tőrő Attila képviselő


A Jákói Önkormányzat célja a településen élők széles körű aktivizálásával, civil szervezetek együttműködésével az intézmények és a gazdasági élet szereplőinek bevonásával az alapvető értékek szintjén az összefogás és az egység megteremtése.

Az önkormányzat legfőbb feladata a település fejlődésének segítése, a helyi közszolgáltatások biztosítása, az önkormányzati vagyon megőrzése és gyarapítása; a helyi közösségi gazdálkodás menedzselése, a közakarat érvényesülésének biztosítása, a nyilvánosság megteremtése, a településen belüli és kívüli együttműködés elősegítése; a képviselő-testület működési feltételeinek megteremtése, a képviselő-testület döntéseinek előkészítése, a döntések végrehajtásának megszervezése és ellenőrzése, az önkormányzati intézmények működésének segítése, ellenőrzése.

Ebből a korántsem teljes felsorolásból is látszik, milyen összetett és sokrétű egy önkormányzat munkája. Jákóban mindezek a feladatok jó szinten megvalósulnak, az önkormányzat biztosítani tudta az iskola, óvoda működtetését, támogatta a helyi közösségeket, fejlesztette a települést és kiváló testvértelepülés kapcsolattal rendelkezik az erdélyi Erdőcsinád településsel.

Nekünk jákóiaknak, nagyon fontos minden egyes gyermek, aki megszületik. Nagyon kedves kötelességünknek tettünk eleget, amikor 2010-ben új Uniós szabványnak megfelelő játszóteret tudtunk építeni pályázati pénzek felhasználásával. Nem csak a jogszabályi feltételeknek felelünk meg így, hanem megteremtettük a gyermekek biztonságos játékának helyszínét, egy helyet, ahol a gyermekeken kívül az édesanyák is találkozhatnak egymással.

Nekünk, jákóiaknak nagyon fontosak a gyerekeink, szeretnénk minél több lehetőséget adni nekik, szeretnénk, ha mindazt az esélyt megkapnák a sikeres életkezdéshez, mint a városokban élő társaik. Ennek szellemében kiemelten fontos feladatunkként kezeltük az iskola- és óvodafejlesztéseket. Jákóban fenntartottuk óvodánkat, iskolánkat, ami a szűkös anyagi lehetőségek között nem kis erőfeszítés.

A képviselő-testület, élén a polgármesterrel nagyon sok fejlesztést álmodott meg, amelyet tettek és döntések is követtek. Ebben a válságos, nehéz időszakban, azonban nem könnyű fejlesztési pénzhez jutni. Szinte kizárólag a pályázati pénzek biztosítanak lehetőséget Jákó fejlesztésére, aminek a megszerzéséhez az önkormányzat mindent elkövet, élén a polgármester úr eddig is eredményes lobbytevékenységével.

Ez a sok-sok kis dolog a mostani ínséges időkben bizony nagy dolog. Nagy dolog, mert jelentősen javította és fogja javítani az itt lakók lehetőségeit, életminőségét.

Nagy dolog azért is, mert sok munkánkba került. Van, aki az ötletet adja, van, aki a biztatást, van, aki önkéntes munkát, van, aki pénzt és van, aki koordinálja, összefogja a folyamatot. Így együtt alkotunk valami újat vagy újítunk fel valamit, ami már rászolgált arra.

Nézzünk végig Jákón és legyünk együtt büszkék közös otthonunkra, amit úgy hívunk: 

A mi Jákónk.


Önkormányzat ügyfélfogadási ideje:

Kedd - Szerda - Csütörtök 8.30 - 12.00 és 12.30 - 16.30

Hétfőn és Pénteken szünetel.Tudjon meg többet, nézze meg a képgalériát, tekintse meg vidóinkat. Ismeri Jákót? - Próbálja ki játékunkban. 


Rövidhír

Térkép

Nagyobb méretért kattintson a térképre!

Jó napom van!


Kérek egy viccet!


Spóroljunk együtt!


Kérek ötletet!