Körjegyzőség


Jákó Önkormányzat ügyfélfogadási ideje:

Kedd - Szerda - Csütörtök 8.30 - 12.00 és 12.30 - 16.30

Hétfőn és Pénteken szünetel.

7525 Jákó, Kossuth Lajos utca 112

Telefonszám: (82) 721 129, (82) 721 156, (82) 721 548


Körjegyzőség Nagybajom központ:

7561 Nagybajom, Fő u. 40.

Központi telefon: 82/556-950, Fax: 82/556-959

A körjegyzőség ellátja az önkormányzati testületi szervekhez (képviselő-testület, bizottság) kapcsolódó adminisztrációs feladatokat, az önkormányzati képviselők munkájának segítését, a vezetést segítő funkciókat, valamint a munkaszervezési igazgatási teendőket. Előkészíti és végrehajtja az önkormányzati döntéseket, a polgármester irányítása és a jegyző operatív vezetése alatt. Ellátja a központi állami szervek megbízásából (az önkormányzat számára hatáskört megállapító jogszabályok végrehajtásaként) az államigazgatási feladatokat, előkészíti döntésre az államigazgatási ügyeket, és gondoskodik a döntések végrehajtásáról.

A jelenlegi működési lehetőségek nagyon szűkös mozgásteret adnak – sokszor éppen csak a megmaradást biztosítják az önkormányzatok számára. Ezért nagyon fontos a polgármester és a képviselőtestület tájékozottsága, információval való ellátottsága. A sikeres településvezetéshez nagy dinamikára, tájékozottságra és az érdekérvényesítésre való képességre és elszántságra van szükség. Ezt a munkát segíti a jegyzőség.

Nagyon fontos szerepet tölt be a jegyzőség a lakossággal való kapcsolattartásban, ügyeik intézésében. Jákóban egy ügyfélbarát hivatal várja szeretettel a lakosságot hivatalos ügyeik intézésével.


Rövidhír

Térkép

Nagyobb méretért kattintson a térképre!

Jó napom van!


Kérek egy viccet!


Spóroljunk együtt!


Kérek ötletet!